Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Για τα μάτια σας μόνο! Θέλετε βλέμμα ακαταμάχητο με μάτια ξεκούραστα, χωρίς μαύρους κύκλους και λεπτές γραμμές; Μάθετε τα μυστικά της φροντίδας τους!

Για τα μάτια σας μόνο!

Θέλετε βλέμμα ακαταμάχητο με μάτια ξεκούραστα, χωρίς μαύρους κύκλους και λεπτές γραμμές; Μάθετε τα μυστικά της φροντίδας τους! 

 
Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι το πιο ευαίσθητο σημείο του προσώπου μας και  εμφανίζει σημάδια γήρανσης ακόμα και από πολύ μικρή ηλικία ! Το πάχος της επιδερμίδας γύρω από τα βλέφαρα είναι πολύ λεπτό, αφού δεν υπάρχουν καθόλου σμηγματογόνοι αδένες  με αποτέλεσμα η επιδερμίδα γύρω από την περιοχή των ματιών να μην έχει καθόλου λιπαρότητα.

Παράλληλα και άλλοι παράγοντες επηρεάζουν την ευαίσθητη αυτή περιοχή, με αποτέλεσμα να εμφανίζει σημάδια κούρασης, γραμμές ξηρότητας, «πρηξιματάκια» και μαύρους κύκλους:

  • Η ατμοσφαιρική ρύπανση
  • Η ηλιακή ακτινοβολία
  • Οι απότομες αλλαγές του καιρού και οι αυξομειώσεις της θερμοκρασίας
  • Η ακτινοβολία Η/Υ
  • Το άγχος
  • Το κάπνισμα και το αλκοόλ
  • Η έλλειψη ύπνου
  • Η κακή διατροφή

.Πώς να προστατέψετε τα μάτια σας καθημερινά


  • Όταν βγαίνετε έξω, φορέστε μεγάλα γυαλιά ηλίου καλής ποιότητας, που να καλύπτουν όλη την περιοχή των ματιών και να απορροφούν 100% τις ακτίνες UV .
  • Φορέστε καπέλο τις καλοκαιρινές μέρες ή όταν υπάρχει έντονη ηλιακή ακτινοβολία.Η σκιά που δημιουργεί το καπέλο μειώνει τις συσπάσεις των βλεφάρων -οπότε κάνουμε και λιγότερες ρυτίδες- και προστατεύει τα μάτια από την ηλιακή ακτινοβολία.
  • Διαλέξτε τη σωστή κρέμα ματιώνανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας και την ηλικία σας και εφαρμόστε τη πρωί και βράδυ .
  • Κάντε πολύ καλό ντεμακιγιάζ ματιών καθημερινά, όταν γυρνάτε στο σπίτι, με ενυδατικά προϊόντα που είναι κατάλληλα για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών και αφαιρούν εύκολα το μακιγιάζ τους.

Πώς εφαρμόζεται η κρέμα ματιών


Αποφεύγουμε καταρχήν να απλώσουμε την κρέμα πολύ κοντά στα βλέφαρα. Την εφαρμόζουμε με ένα δάχτυλο απόσταση από τις κάτω βλεφαρίδες. Η σωστή εφαρμογή ξεκινάει από τη εξωτερική άκρη  του φρυδιού, πάει κυκλικά  γύρω από τα μάτια και καταλήγει στο κέντρο του κάτω βλεφάρου, κάνοντας μασάζ στο πλάι του ματιού, στο σημείο που ονομάζουμε ''πόδι της χήνας''. Οι κινήσεις μας πρέπει είναι πολύ απαλές, χωρίς να τραβάμε και να τρίβουμε έντονα το δέρμα.


Πότε εμφανίζονται οι ρυτίδες


Μετά τα 25  -δυστυχώς τόσο νωρίς- η παράγωγη του κολλαγόνου και της ελαστίνης του δέρματος αρχίζει να μειώνεται και σταδιακά το δέρμα μας έχει ανάγκη από ιδιαίτερη φροντίδα για να προστατευθεί και να προλάβει τις φθορές. Η περιοχή των ματιών μας είναι γεμάτη μυς. Οπότε όλες οι εκφράσεις μας αποτυπώνονται εκεί . Γύρω στην ηλικία  των 30-40 χρόνων, εμφανίζονται συνήθως πιο έντονα σημάδια γήρανσης και γραμμές ξηρότητας που αν δεν τις φροντίσουμε θα μετατραπούν σε ρυτίδες..

Πώς αντιμετωπίζονται: Σε αυτή τη περίπτωση ισχύει το καλύτερα να προλαμβάνουμε παρά να θεραπεύουμε. Εάν δημιουργηθεί μια ρυτίδα πολύ δύσκολα θα σβήσει τελείως, εάν όμως ενυδατώνουμε σωστά τη περιοχή και χρησιμοποιούμε κρέμες ματιών από μικρή ηλικία, οι ρυτίδες θα είναι πιο απλές και θα επιβραδυνθεί ο ρυθμός σχηματισμού τους.


Η Οriflame διαθέτει μια σειρά από κρέμες ματιών.
Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την Ecollagen 3D Deep Wrinkle Eye Care, που απορροφάται άμεσα και περιέχει  πατενταρισμένο σύμπλεγμα τριών φυσικών πεπτιδίων  και υαλουρονικό οξύ, που μειώνει την εμφάνιση ρυτίδων σε 3 διαστάσεις (μήκος - πλάτος - βάθος) γεμίζοντας τις  από μέσα προς τα έξω και ενεργοποιώντας τη φυσική παράγωγη κολλαγόνου του δέρματος.

Πώς αντιμετωπίζονται τα «πρηξιματάκια»


Το πρήξιμο των ματιών οφείλεται στη κατακράτηση υγρών.
Μπορεί να προέρχεται από κληρονομικούς λόγους, όμως πολύ συχνά οφείλεται στην κατανάλωση πολύ  αλμυρών φαγητών ή καρυκευμάτων, ή στο αλκοόλ.
Τότε  το περιττό υγρό παγιδεύεται στους ιστούς του δέρματος και δημιουργεί «σακούλες».
Μπορείτε να τοποθετήσετε δύο κουταλάκια γλυκού στα μάτια σας αφού προηγουμένως τα έχετε βάλει για κάποια δευτερόλεπτα στη κατάψυξη . Στη συνέχεια απλώστε μία κρέμα ματιών που περιέχει καφεΐνη, η οποία βοηθά στο να συσταλούν τα αγγεία και να μειωθεί το πρήξιμο.


Λύση για τους μαύρους κύκλους


Το σκούρο χρώμα γύρω από τα μάτια οφείλεται στα σκούρα αγγεία που βρίσκονται κάτω από το λεπτό και διάφανο δέρμα των ματιών . Σε κάποιες περιπτώσεις είναι κληρονομικό, σε κάποιες άλλες οφείλεται στην έλλειψη ύπνου  και στο περιβάλλον, σε άλλες περιπτώσεις όμως μπορεί να οφείλεται στην κακή κυκλοφορία του αίματος.

Στην βιομηχανία των καλλυντικών, υπάρχουν εξειδικευμένα προϊόντα που βελτιώνουν αισθητά  την εμφάνιση της περιοχής, αποχρωματίζουν τις σκούρες επιφάνειες και προσφέρουν θεαματικά αποτελέσματα σε γρήγορο χρονικό διάστημα.

Η Οriflame με την κρέμα ματιών Optimals Seeing is Believing Multi benefits Eye Cream με καφεΐνη και  σύμπλεγμα D-circle, μειώνει τα «πρηξιματάκια», φωτίζει τους μαύρους κύκλους και χαρίζει λάμψη και φωτεινότητα στη στιγμή!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου