Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Ακμή μετά τα 40; Κανένα πρόβλημα! Αν και η ακμή αποτελεί συνήθως εφηβικό πρόβλημα, δεν είναι λίγες οι γυναίκες που μετά τα 40, βλέπουν την ακμή να εμφανίζεται στο πρόσωπο τους. Γιατί και πώς αντιμετωπίζεται αυτό το πρόβλημα;

Ακμή μετά τα 40; Κανένα πρόβλημα!

Αν και η ακμή αποτελεί συνήθως εφηβικό πρόβλημα, δεν είναι λίγες οι γυναίκες που μετά τα 40,  βλέπουν την ακμή να εμφανίζεται στο πρόσωπο τους. Γιατί και πώς αντιμετωπίζεται αυτό το πρόβλημα; 

Η ακμή στους ενήλικες οφείλεται στις περισσότερες των περιπτώσεων στο υπερβολικό καθημερινό άγχος ή σε κάποιες ορμονικές διαταραχές.

Τι πρέπει να κάνουμε:

  • Συμβουλευόμαστε το γιατρό μας και κάνουμε έναν ορμονικό έλεγχο, για να αποκλείσουμε πιθανές οργανικές διαταραχές.
  • Δίνουμε καθημερινά έμφαση στον σωστό καθαρισμό του προσώπου μας με γαλάκτωμα και λοσιόν, πρωί και βράδυ.
  • Επιλέγουμε προϊόντα φροντίδας με πλούσια ενυδατικά συστατικά ώστε να μην προκαλέσουμε αφυδάτωση στην επιδερμίδα μας, αλλά εμπλουτισμένα με συστατικά που ρυθμίζουν την υπερέκκριση σμήγματος.
  • Προσέχουμε τη σύνθεση των προϊόντων μας, να έχει την ένδειξη ''μη φαγεσωρογόνο'' - δεν φράζει τους πόρους και δεν προκαλεί μαύρα στίγματα).
  • Χρησιμοποιούμε ένα απολεπιστικό προϊόν με βάση τα οξέα φρούτων 1 με 2 φορές την εβδομάδα, ώστε να καθαρίζουμε σε βάθος τους πόρους, να απομακρύνουμε τα μαύρα στίγματα και να χαρίζουμε λεία υφή στην επιδερμίδα μας.
  • Στα σημεία που υπάρχουν φλεγμονές ή σπυράκια, απλώνουμε το προϊόν απολέπισης αλλά δεν το τρίβουμε, απλά το απλώνουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις.
  • Βάζουμε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα φροντίδας μία φορά την εβδομάδα, μία μάσκα καθαρισμού που θα βοηθήσει αποτελεσματικά στο τέλειο καθαρισμό των πόρων και θα φωτίσει τη θαμπή επιδερμίδα μας.
  • Εμπλουτίζουμε τη διατροφή μας με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, που ενισχύουν τη φωτεινότητα της επιδερμίδας και μας τονώνουν με τις πολύτιμες βιταμίνες τους.
  • Δεν πειράζουμε τα σπυράκια, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό. Απλώνουμε στις περιοχές με τις έντονες φλεγμονές ή τα σπυράκια, τοπικά μόνο, ειδικά προϊόντα που απαλύνουν τις φλεγμονές και καταπραΰνουν τους ερεθισμούς.
  • Δεν χρησιμοποιούμε ίδιες πετσέτες προσώπου στο μπάνιο με άλλα άτομα στο σπίτι. Ιδανικά τις αλλάζουμε καθημερινά και αποφεύγουμε να τρίβουμε με αυτές το πρόσωπο.

Στην Oriflame η κρέμα Bioclinic Adult Skin Breakout Day / Night στοχεύει στις ατέλειες της επιδερμίδας με ακμή και χαρίζει εντυπωσιακά αποτελέσματα μετά από 1 μήνα χρήσης.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου