Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Τα μυστικά της σωστής αποτρίχωσης Όποια αποτριχωτική μέθοδο και αν χρησιμοποιείτε, προκειμένου να είναι αποτελεσματική και ταυτόχρονα να συμβάλλει στην απαλότητα της επιδερμίδας σας, χρειάζεται η σωστή προετοιμασία και εφαρμογή.

Τα μυστικά της σωστής αποτρίχωσης

Όποια αποτριχωτική μέθοδο και αν χρησιμοποιείτε, προκειμένου να είναι αποτελεσματική και ταυτόχρονα να συμβάλλει στην απαλότητα της επιδερμίδας σας, χρειάζεται η σωστή προετοιμασία και εφαρμογή.

 
Τα μυστικά της σωστής αποτρίχωσης είναι απλά και εφαρμόζονται εύκολα, αρκεί να τα γνωρίζετε:
Αποτρίχωση με κερί
Όσες κάνετε αποτρίχωση με κερί, κάθε φόρα σκέφτεστε μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος και προσπαθείτε να παρηγορηθείτε ... όμως τα θετικά αυτής της μεθόδου είναι πολλά:
· Βελούδινο δέρμα για πολύ περισσότερο χρόνο ! Οι τρίχες εμφανίζονται μετά από 2-4 εβδομάδες .
· Με τη συχνή χρήση του κεριού, ο θύλακας της τρίχας αδρανοποιείται, με αποτέλεσμα η τριχοφυΐα να μειώνεται αισθητά !
Προετοιμασία :
· Προετοιμάστε την επιδερμίδα σας από την προηγούμενη μέρα κάνοντας απολέπιση στην περιοχή που πρόκειται να αποτριχώσετε, ώστε να βγάλετε στην επιφάνεια και την πιο μικρή τριχούλα. Αποφύγετε τη χρήση ενυδατικής κρέμας, ώστε να μην υπάρχει καθόλου λιπαρότητα στην επιφάνεια του δέρματος.
· Για να μειωθεί αισθητά ο πόνος, βεβαιωθείτε ότι οι τρίχες έχουν μήκος τουλάχιστον μισό εκατοστό για να αφαιρεθούν εύκολα και από την ρίζα τους χωρίς να κοπούν. .
  • Αν χρησιμοποιείτε αποτριχωτικές ταινίες κεριού, να τις εφαρμόζετε πάντα με αντίθετη φορά από τη φορά της τρίχας, ώστε να αφαιρούνται πιο εύκολα και να υπάρχουν όσο το δυνατό λιγότεροι ερεθισμοί !
· Τα υπολείμματα κεριού φεύγουν πολύ εύκολα, αν κάνετε μασάζ στη περιοχή με ένα λάδι σώματος. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε μετά, είναι να ενυδατώσετε την περιοχή με μια ενυδατική  κρέμα με αλόη βέρα !

Αντενδείξεις :
Το κερί δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε ερεθισμένο δέρμα και σε επιδερμίδες με ευρυαγγείες, φλεβίτιδα ή κιρσούς.
Αποτρίχωση με ξυραφάκι :
· Η πιο εύκολη και διαδεδομένη μέθοδος αποτρίχωσης.
· Είναι κατάλληλη για πόδια, μασχάλες και μπικίνι.
· Είναι μια γρήγορη ,οικονομική και ανώδυνη λύση.
Προετοιμασία :
· Κάνουμε απολέπιση στη περιοχή ,ή τρίβουμε τις περιοχές που πρόκειται να αποτριχώσουμε με μια βαμβακερή πετσέτα, ώστε να σηκωθούν οι τρίχες και να είναι το ξύρισμα πιο βαθύ.
· Χρησιμοποιούμε ιδανικά αφρό ή τζελ ξυρίσματος, για να γλιστράει  πιο εύκολα το ξυραφάκι και να αποφύγουμε ανεπιθύμητα κοψίματα.
· Αμέσως μετά την αποτρίχωση, απλώνουμε μια ενυδατική κρέμα ή ένα πλούσια ενυδατικό λάδι.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξυραφάκι χωρίς να αγχώνεστε  πως οι τρίχες θα γίνουν πιο σκληρές. Ωστόσο, με τη συγκεκριμένη μέθοδο οι τρίχες μεγαλώνουν κάθε 2-3 μέρες καθώς δεν αφαιρείται η τρίχα από τη ρίζα.
Αποτρίχωση με αποτριχωτική κρέμα :
  • Κατάλληλη γιαπόδια και μασχάλες.
  • Λειτουργεί μέσα σε λίγα λεπτά και το αποτέλεσμα διαρκεί περισσότερο, μιας και κόβει την τρίχα λίγο πιο βαθειά από το ξυραφάκι .
  • Αφήνει την επιδερμίδα πολύ απαλή.
  • Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε την ειδική σπάτουλα και καλύψτε ομοιόμορφα όλη την περιοχή που επιθυμείτε να αποτριχώσετε.
  • Αφήστε την κρέμα να δράσει για 5 λεπτά κι προσπαθήστε να την αφαιρέσετε με τη σπάτουλα. Εάν η τρίχα απομακρύνεται με ευκολία, αφαιρέστε και την υπόλοιπη κρέμα με τη σπάτουλα, αλλιώς αφήστε τη λίγο ακόμη. Μην ξεπεράσετε όμως τα 10 λεπτά.
  • Ξεπλύνετε την επιδερμίδα σας με άφθονο νερό.
Η Oriflame σας προτείνει :
·         Τις ενυδατικές ταινίες αποτρίχωσης Silk Beauty For Smooth Skin Hair Removal Wax Strips με κρύο κερί - 100% φυσικό κερί μέλισσας- και έλαιο αμυγδάλου. Αφαιρούν τις τρίχες από τη ρίζα, χαρίζοντας λείο και απαλό αποτέλεσμα που διαρκεί για εβδομάδες.
·         Την απαλή κρέμα αποτρίχωσης Silk Beauty For Smooth Skin Hair Removal Cream που διαλύει την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε 5 λεπτά.
  • To γαλάκτωμα Silk Beauty Soothing Body Lotion που καταπραΰνει και ενυδατώνει το δέρμα μετά την αποτρίχωση, ενώ μειώνει την τριχοφυΐα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου