Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Η υγεία βασίζεται στη σωστή διατροφή ! Η διατροφή δεν μας προσφέρει μόνο ενέργεια ώστε να είμαστε δραστήριοι. Οι τροφές που καταναλώνουμε, απορροφώνται από τον οργανισμό μας και συντελούν στην εύρυθμη λειτουργία του. Αρκεί να καλύπτουν τις ανάγκες του.

Η υγεία βασίζεται στη σωστή διατροφή !

Η διατροφή δεν μας προσφέρει μόνο ενέργεια ώστε να είμαστε δραστήριοι. Οι τροφές που καταναλώνουμε, απορροφώνται από τον οργανισμό μας και συντελούν στην εύρυθμη λειτουργία του. Αρκεί να καλύπτουν τις ανάγκες του.

 
Αν δεν τροφοδοτούμε τον οργανισμό μας καθημερινά με τις απαραίτητες ποσότητες βιταμινών, μετάλλων και  ιχνοστοιχείων, ώστε να λειτουργεί ομαλά, η υγεία μας, διατρέχει κινδύνους:
  • Εάν μας λείπει η βιταμίνη Α επηρεάζεται η όραση μας.
  • Εάν μας λείπουν τα απαραίτητα λιπαρά οξέα ,όπως το Ωμέγα 3 ,επηρεάζεται η επιδερμίδα μας ,το ανοσοποιητικό μας σύστημα και οι λειτουργίες του εγκεφάλου.
  • Εάν δεν λαμβάνουμε αρκετή βιταμίνη C επηρεάζονται τα μαλλιά , η επιδερμίδα και οι βλεννογόνεs μεμβράνες μας.
  • Εάν έχουμε έλλειψη σεληνίου ,τα κύτταρα μας αδυνατούν να παράγουν το κυριότερο αντιοξειδωτικό ένζυμο του οργανισμού και μπορεί να προκληθεί δυσλειτουργία του θυρεοειδή αδένα.
  • Εάν μας λείπουν κάποια μέταλλα -οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν έλλειψη μαγνησίου- επηρεάζεται η καρδιά και άλλοι μύες. Η έλλειψη μαγνησίου προκαλεί αναιμία, η οποία δημιουργεί αίσθημα κούρασης, ενώ η έλλειψη ψευδάργυρου επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα και τη γονιμότητα.
Η  λίστα είναι ατελείωτη και ενώ θα έπρεπε η επιλογή της διατροφής μας να καθορίζεται από την κάλυψη των αναγκών του οργανισμού μας, στην πραγματικότητα η επιλογή μας επηρεάζεται από άλλους όχι  και τόσο ορθολογιστικούς παράγοντες.
Οι διατροφικές συνήθειες των περισσότερων ατόμων -το γεύμα που καταναλώνουν ,ο τρόπος παρασκευής του , οι ώρες που τρώνε , η ποσότητα των γευμάτων και η κατανάλωση αλκοόλ -καθορίζονται συνήθως από τις κοινωνικές συνήθειες και τις παραδόσεις, παρά από την επιθυμία να υιοθετήσουν διατροφικές συνήθειες υψηλής θρεπτικής αξίας για μεγαλύτερη διάρκεια  ζωής με πιο υγιεινό τρόπο.
Στις οικογένειες  που και οι δύο γονείς εργάζονται  «οι εύκολες τροφές» διευκολύνουν την οργάνωση του χρόνου τους, αλλά επιβαρύνουν συγχρόνως την υγεία τους. Οι ανθυγιεινές τροφές, είναι συνήθως πιο οικονομικές, με περισσότερες θερμίδες και χαμηλή θρεπτική αξία. Επίσης είναι σαφώς πιο εύκολη επιλογή από τις φρέσκες θρεπτικές και βιολογικές τροφές.
Διατροφικές έρευνες έδειξαν ότι το 90% των ανθρώπων, δεν καταναλώνουν την ελάχιστη συνιστώμενη ποσότητα (500γρ.) λαχανικών και φρούτων ανά ημέρα. Η συνιστώμενη ποσότητα για παιδιά ηλικίας 4-10 είναι τα 400γρ, αλλά οι στατιστικές δείχνουν ότι  το 90% των παιδιών δεν την προσλαμβάνει. Πιθανή αιτία είναι ότι ούτε οι γονείς τους καταναλώνουν την απαιτούμενη συνιστώμενη ποσότητα.
Φαντάζει λοιπόν ιδιαίτερα δύσκολο έως και αδύνατο, να εξασφαλίσουμε ή να διατηρήσουμε ένα διατροφικό πρόγραμμα ,που να καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού μας, χωρίς  να χρησιμοποιήσουμε συμπληρώματα διατροφής και μικροστοιχεία.
Η κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής, εξαρτάται πολλές φορές από την ηλικία, το επίπεδο άθλησης, το φύλο, το μέρος που μένουμε , τον τρόπο ζωής μας.
Για να διαπιστώσετε αν χρειάζεστε συμπληρώματα διατροφής, απαντήστε στις ερωτήσεις του  παρακάτω τεστ:
  • Είστε υπέρβαρος (Δ.Μ.Σ >25) ή θέλετε να χάσετε βάρος;
  • Τρώτε συχνά έξω, αγοράζετε σνακς ή νιώθετε την ανάγκη να καταναλώνετε κάτι γλυκό τις περισσότερες μέρες;
  • Μένετε σε πόλη με αυξημένη ρύπανση;
  • Καπνίζετε;
  • Εκθέτετε τα χέρια σας και το σώμα σας στον ήλιο, λιγότερο από 20 λεπτά καθημερινά;
  • Είστε μεσήλικας ή μεγαλύτερης ηλικίας;
Αν απαντήσετε στις περισσότερες ερωτήσεις « ναι», τότε  χρειάζεστε να εμπλουτίσετε την καθημερινή σας διατροφή με ένα συμπλήρωμα διατροφής που θα ανανεώσει τον οργανισμό σας και θα του χαρίσει ενέργεια και ευεξία.
Η Oriflame σας προτείνει να γνωρίσετε  το ρόφημα Natural Balance Shake.
Πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν που  βοηθά στην ενίσχυση του οργανισμού , στη τόνωση της συγκέντρωσης και στην απώλεια βάρους.
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το προϊόν και τον τρόπο χρήσης του κάντε κλικ στο http://gr.oriflame.com/products/category.jhtml?prodCat=wellness
Πάντως με το Natural Balance Shake, μπορείτε να διασφαλίσετε στον οργανισμό σας «καύσιμα πολλών οκτανίων» , ώστε να μπορέσετε να διανύσετε πολλά χιλιόμετρα για πολλά χρόνια!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου