Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Απολαύστε τον Ήλιο με Ασφάλεια! Καθώς βλέπουμε πια καθημερινά τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και τη μέρα να μεγαλώνει, μια βόλτα στην παραλία ή λίγη ηλιοθεραπεία είναι μια πολύ καλή ιδέα! Έχουμε όμως σκεφτεί την αντηλιακή μας προστασία;

Απολαύστε τον Ήλιο με Ασφάλεια!

Καθώς βλέπουμε πια καθημερινά τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και τη μέρα να μεγαλώνει, μια βόλτα στην παραλία ή λίγη ηλιοθεραπεία είναι μια πολύ καλή ιδέα! Έχουμε όμως σκεφτεί την αντηλιακή μας προστασία;

 
Οι επιστήμονες, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, μας προειδοποιούν για τις επιπτώσεις των ακτίνων UV στην επιδερμίδα μας και για τη σημασία της χρήσης αντηλιακών προϊόντων.

Η ακτινοβολία που επηρεάζει την επιδερμίδα μας, προέρχεται από 2 διαφορετικά είδη UV.

  • UVA ακτίνες που διεισδύουν στο δέρμα και προκαλούν πρόωρη γήρανση και ρυτίδες.
  • UVB ακτίνες που επιδρούν στην επιφάνεια της επιδερμίδας και δημιουργούν σημάδια, πανάδες και κηλίδες.

Ο δείκτης προστασίας SPF  των αντηλιακών, δείχνει ουσιαστικά πόση ώρα μπορείτε να εκτεθείτε στον ήλιο, χωρίς να δημιουργηθούν εγκαύματα ή δυσάρεστες παρενέργειες.

Θεωρητικά, η επιδερμίδα ''αντέχει'' στον ήλιο 10 λεπτά χωρίς να παρουσιάσει προβλήματα. Χρησιμοποιώντας ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας spf π.χ. 6, η επιδερμίδα μπορεί να εκτεθεί στον ήλιο 6 φορές περισσότερο χρόνο, δηλαδή 60 λεπτά με απόλυτη ασφάλεια. Ωστόσο, ο υψηλός δείκτης προστασίας δεν αποτελεί πανάκεια, γιατί όπως τονίζουν και οι ειδικοί δερματολόγοι της Oriflame, χρειάζεται προσοχή και στον τρόπο χρήσης. Πρέπει να επαναλαμβάνουμε τη χρήση στο χρόνο που απαιτείται, ειδικά μετά το κολύμπι, και να μην ξεχνάμε ότι το αντηλιακό χρειάζεται να απλωθεί μετά την ενυδατική μας κρέμα και για να σταθεροποιηθεί η δράση του, ιδανικά να φορεθεί 30 λεπτά  πριν την έκθεσή μας στον ήλιο.
Η Orflame στην Sol σειρά προϊόντων της, συνδύασε τα πιο αποτελεσματικά αντηλιακά φίλτρα με φυτικά εκχυλίσματα ηλιοτρόπιου και βιταμίνη Ε, που καταπολεμούν την αρνητική επίδραση του ήλιου και μας προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση, τις ρυτίδες και την αφυδάτωση.

Χρήσιμες συμβουλές


  • Αν έχετε ανοιγμένο αντηλιακό προϊόν από πέρσι... ξανασκεφτείτε το! Οι δείκτες προστασίας του έχουν πέσει τουλάχιστον στο μισό. Μήπως είναι καλύτερα να αποκτήσετε καινούργιο;
  • Αν σας αρέσει το ηλιοκαμένο χρώμα δεν χρειάζεται να κάθεστε στον ήλιο ατελείωτες ώρες. Η μελανίνη της επιδερμίδας φτάνει στο μεγαλύτερο ποσοστό απόδοσης το πολύ με μία ώρα έκθεσης στον ήλιο! Μετά απλά καίγεστε!
  • Τις πρώτες ημέρες έκθεσης επιλέξτε για το πρόσωπο και το σώμα προϊόντα με υψηλότερους δείκτες προστασίας.
  • Μην παρασύρεστε από πιθανή συννεφιά. Οι υπεριώδεις ακτίνες έχουν την ικανότητα να διαπερνούν τα σύννεφα και μπορεί να καείτε χωρίς να το καταλάβετε!
  • Μην φοράτε αρώματα απευθείας στο δέρμα σας λίγο πριν την έκθεσή στον ήλιο, γιατί μπορεί να προκληθούν κηλίδες.
  • Αντηλιακό φοράμε όχι μόνο όταν πηγαίνουμε στην παραλία, αλλά και στην καθημερινή μας έκθεση στον ήλιο.
  • Θυμηθείτε να φοράτε πάντα καπέλο και γυαλιά ηλίου στην ηλιοθεραπεία και αποφύγετε την έκθεσή σας στον ήλιο τις επικίνδυνες ώρες μεταξύ 12.00πμ. και 4.00μμ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου