Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

12 βήματα για άψογα νύχια Όπως κάθε τέχνη έτσι και το μανικιούρ έχει τα δικά του μυστικά, που όμως είναι τόσο απλά, ώστε μπορούμε όλες να τα μάθουμε, ώστε να αποκτήσουμε εύκολα και γρήγορα άψογα νύχια.

12 βήματα για άψογα νύχια

Όπως κάθε τέχνη έτσι και το μανικιούρ έχει τα δικά του μυστικά, που όμως είναι τόσο απλά, ώστε μπορούμε όλες να τα μάθουμε, ώστε να αποκτήσουμε εύκολα και γρήγορα άψογα νύχια.

 
Η διαδικασία του μανικιούρ σε πολλές από μας φαίνεται βουνό ! Ξεκινάμε πάντα όλο διάθεση να περιποιηθούμε τα χέρια μας και στο τέλος καταλήγουμε με ένα βαμβάκι να ξεβάφουμε τα νύχια που με τόσο κόπο προσπαθήσαμε να βάψουμε! Μην απογοητεύεστε κορίτσια... Είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία που όπως όλα έχει κι αυτή τα μυστικά της. Αν τα ξέρεις γίνεσαι αμέσως... ειδική!

Κατ' αρχήν  χρειάζεται υπομονή , εξάσκηση και φυσικά να ακολουθήσετε τα παρακάτω 12 βήματα:

1. Ξεκινάμε πάντα καθαρίζοντας τα νύχια μας με ένα προϊόν χωρίς  ασετόν που καθαρίζει τέλεια τα νύχια χωρίς να τα αφυδατώνει.

2. Δίνουμε σχήμα με μια χάρτινη ιδανικά λίμα στα νύχια μας πριν τα βάλουμε στο νερό- όταν μαλακώνουν κινδυνεύουν να σπάσουν.

3. Βουτάμε τα χέρια μας για 10' σε ένα μπολ με χλιαρό νερό,  όπου έχουμε ρίξει μερικές σταγόνες από ένα πλούσια ενυδατικό έλαιο χεριών, ώστε να μαλακώσουν  τα πετσάκια.

4. Στη συνέχεια με ένα ειδικό απολεπιστικό  προϊόν χεριών, κάνουμε πήλινγκ σε όλη την επιφάνεια των χεριών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη περιοχή γύρω από τα νύχια και ξεπλένουμε.

5. Βάζουμε στα πετσάκια ένα ειδικό προϊόν που τα μαλακώνει, το αφήνουμε να ενεργήσει 2-3 λεπτά και με το ειδικό ξυλάκι νυχιών, σπρώχνουμε τα πετσάκια απαλά προς τα πίσω.

6. Κάνουμε μασάζ στα χέρια μας  με μια πλούσια ενυδατική κρέμα και καθαρίζουμε τα νύχια μας με ένα προϊόν χωρίς ασετόν για να φύγει η λιπαρότητα της κρέμας.

7. Πριν βάψουμε τα νύχια με το βερνίκι χρησιμοποιούμε μια βάση που τα σκληραίνει και τα προφυλάσσει από το αντιαισθητικό κιτρίνισμα.

8. Επιλεγούμε το χρώμα που μας εμπνέει και ξεκινάμε να βάφουμε τα νύχια μας.

9. Η σωστή κίνηση για να πάρετε την απαραίτητη ποσότητα βερνικιού, είναι να δουλέψετε το πινέλο στις άκρες του μπουκαλιού του με φορά μπρος και πίσω . Με αυτό τον τρόπο ισιώνουν οι τρίχες του πινέλου και συγκεντρώνεται η ιδανική ποσότητα βερνικιού στην άκρη του.

10. Ξεκινήστε βάφοντας αρχικά την μέση του νυχιού-από τη βάση προς τα πάνω με μια κίνηση- και συνεχίστε σταδιακά με τις δύο άκρες.

11. Μικροατυχήματα μπορεί να συμβούν... κανένα  πρόβλημα όμως...., αν κατά λάθος απλώσατε βερνίκι και στα πετσάκια, αφήστε το λίγο να στεγνώσει και στη συνέχεια καθαρίστε τη περιοχή με το ειδικό στύλο ή με μια μπατονέτα  βουτηγμένη σε ασετόν.

12. Αφού ολοκληρώσετε το βάψιμο των νυχιών σας με μία δεύτερη στρώση βερνικιού, απλώστε ένα στεγνωτικό νυχιών όπως το Oriflame Beauty Crystal Base & Top Coat,  για γρήγορο στέγνωμα και μεγαλύτερη διάρκεια στο χρώμα. Για ακόμα πιο γρήγορο στέγνωμα ρίξτε σε κάθε νύχι τις ειδικές σταγόνες Oriflame Beauty Quick Dry Drops.  Σε 60'' μόνο, το μανικιούρ σας θα έχει σταθεροποιηθεί και θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας χωρίς το φόβο ότι θα χαλάσει το βερνίκι !

Καλή σας  επιτυχία!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου